Esztergomban rendezték a Pálinka Országkóstolót

Esztergomban rendezték a Pálinka Országkóstolót

Esztergom, Hírek Comments Off 1430

377 pálinka nevezett be a versenyre, aminek idén az Esztergomi vár nagyterme adott otthont május 29-én, hétfőn.

Hamarosan önálló oltalmat élvez a Vasi vadkörte és a Nagykörűi Cseresznyepálinka, a kormányzat folyamatosan dolgozik a regionális pálinkák oltalom alá helyezésén, valamint Magyarország pálinkatérképének bővítésén is – mondta Gulyás Andrea államtitkár. Az agrártárca tisztségviselője a Pálinka Országkóstoló hivatalos megnyitóján beszélt.

377 tétel érkezett az idei Pálinka Országkóstolóra, ebből 362 tételt a Nemzeti Pálinkakiválóság Program megmérettetésére, valamint az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyre is neveztek – mondta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára. Hozzátette: Az elmúlt évekhez hasonlóan az eredményhirdetés ezúttal is az Országházban lesz június 20-án.

Gulyás Andrea Pálinka Országkóstoló hivatalos megnyitóján arról is beszélt, hogy a legkiválóbb tételeket tartalmazó, ingyenesen megjelenő, magyar-angol nyelvű Pálinkakiválóságok Könyvét a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében mutatja be Fazekas Sándor, az agrártárca minisztere.

A Nemzeti Pálinkakiválóság Programot a Földművelésügyi Minisztérium 2014-ben hirdette meg először, melyet 2015-től kezdve a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyével közösen szervez.

A versenyre 2017. május 5-ig üzleti és egyedi termék kategóriában nevezhettek az érdeklődők.

Forrás: hirado.hu
Fotó: infoesztergom.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top