Megszaporodtak a telefonos csalások

Megszaporodtak a telefonos csalások

Hírek, Kék hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 968

Az elmúlt időszakban Komárom-Esztergom megyében megszaporodtak az úgynevezett „telefonos csalások”. Ne dőljenek be a csalóknak! – hívja fel a lakosság figyelmét a rendőrség!

Az ismeretlen számról telefonáló csaló valamely mobilszolgáltató nevében hívja a későbbi áldozatokat, értesíti őket arról, hogy nagyobb összeget nyertek. Azonban akkor jut a „nyertes” a pénzhez, ha a csaló által megjelölt mobil telefonszámra pénzt tölt fel.

Sajnos több sértett az ígért „nyereménynél” nagyobb összeget töltött fel a csaló telefonszámára!

Kérjük, hogy NE DŐLJENEK BE A CSALÓKNAK!

  • Egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez ilyen nyereményjátékokat, akcióik a szolgálatásaikkal összefüggő kedvezményekkel kapcsolatosak.
  • A hivatalos szerencsejáték szervező cégek sem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat.
  • Ne adják meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adataikat, ne utaljanak, ne töltsenek fel pénzt ismeretlen által megjelölt telefonszámokra.
  • Amennyiben ilyen hívást kapnak, kérjék meg a hívót, hogy később hívja vissza Önöket, addig a mobilszolgáltatók ingyenes ügyfélszolgálati számán ellenőrizzék le, hogy esetleg van-e ilyen akció az adott szolgáltatónál. Valószínűleg nem lesz visszahívás!
  • Mindenképpen jegyezzék fel a csaló hívó által használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat, mellyel segítik a rendőrség felderítő munkáját.

 

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top