Nem vették észre, hogy betört a koponyája

Nem vették észre, hogy betört a koponyája

Hírek Comments Off 1161

Hiába vitték kórházba, nem vették észre, hogy a szomszédja által megvert pilisvörösvári férfinek betört a koponyája – hazaküldték a kórházból.

Elképesztő esettel kereste meg a Borsot Havas Ferenc, akit április 24-én, hétfőn Pilisvörösváron úgy megvertek, hogy elrepedt a koponyája. A 66 éves férfit mentő szállította a fővárosi Szent János Kórházba. Az orvos azt mondta, nincs ok arra, hogy benn tartsa. Két nappal később, egy rendelőintézetben született meg a helyes diagnózis.

A párommal, Marikával a házban pakoltunk, amikor a szomszéd férfi ránk támadt. Fellökte a páromat, megütötte, majd amikor a segítségére siettem, nekem esett és verni kezdte a fejemet – emlékezett vissza Ferenc. Mária eközben riasztotta a 112-t, a rendőrök és a mentők is kiérkeztek a helyszínre, végül a férfit beszállították a Szent János Kórházba. Ferencet megvizsgálták, CT-vizsgálatot is végeztek. Az orvos azt állapította meg, hogy a nyugdíjas férfinak nem keletkezett olyan sérülése, amiért bent kellene tartani a kórházban. Vizsgálati lapjára azt írták, jegelje otthon sérüléseit, ha panasza van, menjen kontrollra.

Két nappal később, szerdán hidegrázással keltem. Szédültem, támolyogtam, nagyon rosszul voltam – meséli Ferenc, aki a János kórházban tapasztaltak után úgy döntött, a Vörösvári úti Szent Margit Rendelőbe megy. Ott is megvizsgálták, a kétirányú koponyafelvételből kiderült, a nyugdíjas koponyája betört, és valószínűleg a mellkascsontja is eltört. Mivel a férfi területileg a János kórházhoz tartozik, kénytelen volt visszamenni, ahol a Szent Margit Rendelőben kelt ambuláns lapot látva azonnal befektették a traumatológiára.

Ferenc május elején hagyhatta el a kórházat, de panaszai továbbra sem múlnak. Fejét nehéznek érzi, sérült szemére nem lát, és a fején keletkezett duzzanatok sem múltak el.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: feljelentés- kiegészítés keretében vizsgálják az ügyet. Hozzátették, az elsődleges információk szerint Ferenc párja, Mariann könnyebben megsérült a bántalmazás következtében. Ferenc állapotáról nem közöltek semmit, lehet, hogy nem is tudnak róla.

Forrás: borsonline.hu
Fotó: Zsolnay Péter (borsonline.hu)

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top