Rendőrök vitték el a piliscsabai menhely kutyáit

Rendőrök vitték el a piliscsabai menhely kutyáit

Hírek Comments Off 215

Elszállította a rendőrség és az önkormányzat a Futrinka Egyesület kutyáit a piliscsabai telepről. A környéken élőket zavarta a lovardát tavaly év vége óta bérlő szervezet négylábúinak ugatása – értesült az InfoRádió.

A rend helyreállításáért birtokvédelmi eljárást indítottak a lakók. Az egyesület szerint azonban a 18 eb nem volt hangos, mindannyian éjjel zárt épületben aludtak, a köztisztaságot sem veszélyeztették, most mégis hatósági végzés nélkül vitték el őket. A lovardával szemben, a domb túloldalán egy lakópark van, amit jóval később építettek, mint amikor a lovarda épült. Az egyik lakóparki lakó birtokvédelmi eljárást indított ellenünk rengeteg valótlan állítással – számolt be Mosó Adrienn, a Futrinka Egyesület elnöke.

Elmondta: a lakópark lakói leginkább arra panaszkodtak, hogy a kutyáik hangosak, ugatnak, közegészségügyi veszélyt jelentenek, illetve közbiztonsági veszélyt jelent az, hogy sok idegen jár hozzájuk, akik egyébként az egyesület önkéntesei és adományozói. „A kutyák ugatnak, mert a kutya ugat. Ám mivel a kutyáink zárt épületben vannak, az tompítja a hangjukat, és nem is ugatnak állandóan. Ezzel szemben a lakóparkban – ahol a kutyákat a kertben tartják – körülbelül negyven kutya van, akik éjjel-nappal csaholnak, ha például valaki elsétál előttük, vagy vadjárás van. Az övéikhez képest a mi kutyáink jóval halkabbak, mert mi hat órakor bezárjuk az ajtót, és nyugalomban alszanak reggelig, így éjszaka például egyáltalán nincs ugatás” – részletezte Adrienn.

Adrien hozzátette: a lakóparkba nem viszik a kutyáikat sétáltatni, mert az önkénteseik, sétáltatóik a lovardán keresztül fel tudnak menni az erdőbe, és ott is csak pórázon sétáltatják a kutyákat, és hulladékgyűjtő zacskó is van náluk.

Ennek ellenére a Futrinka Egyesület kutyáit szerda reggel elvitték a rendőrség emberei. „Az erről szóló határozatban az áll, hogy a birtokvédelmi eljárásnak helyt adnak, és a Futrinka Egyesületet arra kötelezik – mivel másra nem tudnak kötelezni, mert jogilag rendben vagyunk –, hogy akként tartsuk a kutyákat a menhelyen, hogy az ne zavarja a lakókat. Ezért mi mindent meg is tettünk: zajvédő falat húztunk fel, és kamerákat szereltettünk fel”. Ennek ellenére többen megjelentek a hatóságtól és a hivataltól, akik erőszakkal bejöttek a területre és elvitték a kutyákat. Emiatt feljelentést tettünk és bírósági eljárást indítottunk az önkormányzat eljárása ellen – jegyezte meg Adrienn.

Fotó, forrás: inforadio.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top