Elhagyta Kesztölcöt az utolsó tank is

Elhagyta Kesztölcöt az utolsó tank is

Hírek, Kesztölc Comments Off 1660

A tank megtette a kötelességét, a szalmatank elment. Utoljára meglóbálta az ágyúját, elköszönt Kesztölctől. A bálákból alom lesz, a szalmatank már csak emlékezetünkben él, ahogy elődje, az a bizonyos 56-os honvédő tank – számol be róla a kesztolc.hu

Csak a legendák élnek örökké. A szalmatank sem maradhatott itt a világ végéig. Tudtuk előre, és most mégis hiányoljuk. Őrizte a falu bejáratát, emlékeztetett az 56-os legendára, a nagy időkre, amikor Kesztölc megmutatta a világnak, hogy a szabadság mindennél fontosabb. Az akkoriak az életükkel és sok év börtönnel fizettek ezért a megmutatásért.

Az Ő emlékük előtt tisztelegett a Kesztölci Borklub a szalmatankkal. Ország-világ a csodájára járt, sehol e hazában nem építettek szalmabálából tankot csak itt, Kesztölcön. Tv-hiradók, országos napilapok, internetes újságok számoltak be róla, ezernyi fénykép készült a tankunkról.

A tank beteljesítette a hivatását, itt volt az ideje, hogy nyugdíjba vonuljon, és a békét szolgálja. Mögötte a Lencsehegyi úton ott figyelmeztet továbbra is a közlekedési tábla, Tankkal behajtani tilos. Kesztölc külön köztársaság volt, és az is marad. Vidám, barátságos hely, finom borokkal, szép hegyekkel, ezeréves történelemmel, aminek része a szalmatank legendája.

Marek Viktor – Kesztölc 1956 című könyvéből többet megtudhatunk a település 56-os történelméről. A könyvet digitális formátumban itt olvashatjuk el.

Fotó, forrás: kesztolc.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top