Esztergomból indul a Kerékpáros Országkerülés

Esztergomból indul a Kerékpáros Országkerülés

Esztergom, Hírek Comments Off 948

Esztergomból rajtol május 13-án, szombaton 10 órakor a Te se add fel! II. Kerékpáros Országkerülés az autoimmun betegekért elnevezésű országkerülő kerékpártúra.

A sclerosis multiplex világnapja május 23-án lesz, az ehhez kapcsolódó idén is megrendezik azt a kerékpáros akciót, mely a szélesebb közönség figyelmét is felhívja a sclerosis multiplex betegségre.

A sclerosis multiplex – a központi idegrendszert érintő gyulladásos autoimmun betegség – elszenvedői különösen nehéz helyzetbe kerülhetnek, mert a betegség, melyre egyelőre nincs gyógymód, fizikai, mentális és esetenként pszichiátriai problémákat is okozhat, így a betegek életminősége is jelentősen megváltozhat. Az SM világnap illetve ez az akció is elsősorban a betegségben szenvedőknek kíván támaszt, buzdítást adni, de a szervezők, ahogy minden évben, úgy most is a beteggel kapcsolatba kerülő rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek ajánlja az ismeretterjesztés, tanácsadás, közösségépítés ezen formáját.

Az országkerülő túra május 13-án 10 órakor rajtol Esztergomban a Bazilika előtt, majd május 27-én 18 órakor érnek célba a résztvevők Budapesten Óbuda Fő terén.

Az esztergomi rajt előtti zászlóaláíráson és emlékkönyv bejegyzésen részt vesz Romanek Etelka polgármester és Völner Pál a térség országgyűlési képviselője is.

Fotó, forrás: infoesztergom.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top