Baleset a dorogi körforgalomnál

Baleset a dorogi körforgalomnál

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 3087

Május 8-án, hétfőn este, baleset történt Dorogon, a Polgármesteri Hivatal előtt található körforgalomnál. A balesetben szerencsére csak könnyebb sérülés történt.

Az utólagos helyszínelést követően, valószínűleg egy kerékpáros a forgalmirendnek megfelelően haladt az említett körforgalomban, viszont egy gépjármű vezetője nem adta meg az elsőbbséget neki, ezért az elektromos kerékpárral rendelkező vezetőt elgázolta. Szerencsére, a kerékpárosnak csak könnyebb sérülései lettek.

Fontos betartani a KRESZ által előírt szabályokat, hiszen ezzel akár életeket is menthetünk meg. Sajnos, a motor meghajtású gépjárművek egy olyan biztonságot adnak a sofőrnek, amit a kerékpárosoknak nem, ezért is fotnos, hogy figyeljünk rájuk.

Az ilyen és ehhez hasonló közlekedési balesetek megelőzése érdekében az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:

  • A gyalogosok sokszor túlságosan bíznak védettségükben, figyelmetlenül lépnek az úttestre vagy egyszerűen rosszul becsülik meg a közeledő jármű távolságát és sebességét. Másik jellemző figyelmetlenség, hogy takarásból lépnek az úttestre, esélyt sem hagyva a járművezetőknek a megállásra.
  • Gyalogátkelőhelyet mindig úgy közelítsünk meg, hogy meg tudjunk állni, akkor is, ha a gyalogos hirtelen lép le az úttestre.
  • Nyáron gyakoribb a figyelmetlenség és a bágyadt közlekedés. Ilyenkor a gyalogosok jellemzően kevésbé néznek körül az úttestre lépésüket megelőzően vagy kevésbé mérik fel helyesen a veszélyeket, ezért különösen vigyázni kell rájuk.
  • Haladásunk során tartsunk nagyobb követési távolságot!
  • Legyünk figyelmesebbek a közlekedésben résztvevőkkel szemben, legyen az másik gépjárművezető, kerékpáros vagy gyalogos.
  • Az elsőbbségi jogot minden esetben adják meg.
  • Tartsák be a sebességkorlátokat!
  • A nyári szünetben különösen ügyeljenek a gyermekekre, amennyiben az úton vagy annak közelében akár gyalogosan, akár kerékpárral megjelennek.
  • Számítsanak arra, hogy a gyermekek közlekedése gyakran kiszámíthatatlan, sokszor nincs veszélyérzetük, és teljesen másként látják a világot, időnként kalandot keresve minden észlelt dologban.
  • Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel meg lehet előzni a gyalogos baleseteket, még akkor is, ha azt a gyalogos figyelmetlensége váltotta ki.

 

Fotó: illusztráció
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top