Tetőjavítást ígértek, helyette elbontottak minden

Tetőjavítást ígértek, helyette elbontottak minden

Esztergom, Hírek Comments Off 427

A két pilisi férfi megígérte egy esztergomi nőnek, hogy megjavítják a háza tetőszerkezetét, ehelyett bontani kezdték, majd jogtalanul több százezer forintot követeltek a sértettől – híja fel a csalókra a figyelmet a megyei Rendőrfőkapitányság.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 39 és egy 20 éves pilisi lakos ellen.

A gyanúsítottak 2017. április 25-én 16 óra körül megjelentek a sértett esztergomi lakcímén, ahol szóban megállapodtak a sértettel, hogy családi házának tetőjavítási munkálatait a kialkudott árban elvégzik.

A tettesek 2017. április 26-án 9 óra 30 perckor a javítási munkálatok helyett a sértett családi házának tetőszerkezetét kezdték el megbontani abból a célból, hogy a szóban meg nem állapodott további munkálatok elvégzéséért a sértettől jogtalan pénzkövetelésük legyen.

A 62 éves asszony a kényszerhelyzetben belegyezett abba, hogy a családi házának megbontott tetőszerkezetét megjavítsák, de felkérte a férfiakat, hogy a tetőszerkezetet már ne bontsák tovább.

A bűncselekmény elkövetői a sértettet tévedésbe ejtették azzal, hogy a tetőszerkezetet csak akkor lehet helyre állítani, ha előbb egyéb munkálatokat is elvégeznek.

A sértett a gyanúsítottaknak a munkálatok elvégzése alatt és befejezése után közel 100.000 forintot adott át, azonban a kifizetett pénzösszegen túlmenően azok több százezer forintot követeltek, amit az asszony már nem fizetett ki.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mielőtt igénybe veszik a szolgáltatásokat, győződjenek meg a megbízhatóságukról. Kérjék el az engedélyüket, vagy a tevékenységükre jogosító okmányaikat. Kérjenek referenciát, de szerencsésebb, ha a településükön ismert szakembereket bízzák meg a munka elvégzésével. A szolgáltatás részleteit tisztázzák előre, térjenek ki minden részletre, rögzítsék írásos formában is, az árat is foglalják bele. Megfelelő szakértelem hiányában kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, vagy ismerőseiktől. Amennyiben a megállapodásban foglaltaktól eltérnek, hívják fel a szolgáltató figyelmét a megállapodásuk tartalmára.

Amennyiben mégis áldozattá válnak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó
Fotó: illusztráció

 

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top