Kategóriák: DorogHírekSport

Dorogi karatések Tokióban

Áprilisban rendezték meg az International Karate Friendship világbajnokságot a kyokushin karate hazájában, Tokióban. A versenyen két dorogi is képviselte magát.

A Dorogi Nehézatlétikai Club Kyokushin Karate szakosztályának két versenyzője, Bakos Ádám és Bauer Kristóf is képviselhette Magyarországot. A gyerekek több hónapos hosszú felkészülés után izgatottan indultak útnak. A versenyen 1659 karatéka mérettette meg magát, a küzdelmek 11 tatamin folyamatosan zajlottak.

A magyar csapat 9 fővel indult a VB-n, bár érmet nem tudtak szerezni, mindenki a saját tudásának megfelelően küzdött és helyt állt a páston.

A verseny utáni egy hétben megismerhették Japán kúltúráját. Találkoztak gésákkal, megnézték a híres cseresznyefa virágzást, rengeteg helyre ellátogattak, többek közt a Tokio Towerba, ahol 150 m magasból csodálhatták meg a várost. Voltak Disneylandben, a Természettudományi múzeumban, a Toyota gyárban, ami igazi levezetés volt a verseny miatt kialakult izgalmakra. Edzettek az óceán parton és tiszteletüket tették Sosai Matsutatsu Oyama (OSU!) a kyokushin karate megalapítójának sírjánál.

Forrás, fotó: dorogisport.hu

Megosztás