Kategóriák: DorogHírek

Természettudományi versenyen vettek részt a dorogi diákok

Mini-kiállítással egybekötött díjátadót tartottak a dorogi Petőfi iskolában április 27-én. A Richter Gedeon Nyrt. és a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola közösen pályázatot írt ki Tudományos természet – természetes tudomány címmel a 7. osztályos dorogi diákoknak.

A versenyre, amelyet az ötven éve Dorogon fióktelepet nyitott Richter Gedeon Nyrt. immár húsz éve minden évben meghirdet, hatvanketten jelentkeztek. A természettudományi teszt kitöltése után informatív, látványos plakátot kellett készíteniük a versenyzőknek olyan magyar természettudósról (és találmányáról), akit mindenkinek érdemes lenne megismernie.

Jászberényi Károly, a Petőfi iskola vezetője köszötötte a diákokat. A Richter Gedeon Nyrt. PR-munkatársa, Otrok Györgyné okleveles vegyészmérnök ismertette a díjazott alkotók névsorát, majd értékes jutalmakat és okleveleket adott át a tanulóknak.

1. Juhász Antónia (Petőfi), 2. Oszlányi Leon (Petőfi), 3. Vaskó Emese (Eötvös), 4. Kovács Fanni (Eötvös), 5. Szédeli Flóra (Zrínyi), 6. Kovács Anikó (Eötvös), 7. Kövér Bettina (Petőfi), 8. Bredán Szabina (Eötvös), 9. Miklovicz Eszter (Eötvös), 10. Németh Dominika (Zrínyi). Különdíjat vehetett át: Kara Gergely (Eötvös).

A gyerekeket és a felkészítő tanárokat – Anger Lászlóné, Szó Anikó és Balogh Balázs – vendégül látták, majd a diákok megnézték a saját és a többi versenyző plakátjait a kiállításon.

Fotó, forrás: dorog.hu