Kilenc kormányhivatali épületet újítanak fel a megyénkben

Kilenc kormányhivatali épületet újítanak fel a megyénkben

Esztergom, Hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 522

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal 839 millió forint ráfordításával energia-megtakarítást eredményező felújításokat végez kilenc középületen, a munkálatok már négy helyszínen befejeződtek – mondta el a kormánymegbízott az MTI-nek.

Kancz Csaba tájékoztatása szerint az eddig befejeződött beruházások során a földhivatali osztályok, valamint a járási foglalkoztatási osztályok korszerűsítését végezték el. A legtöbb helyen szigetelték az épületet, új nyílászárókat építettek be és szabályozható fűtést alakítottak ki, valamint napelemeket szereltek fel.

A tatai járási földhivatali osztály és az esztergomi társadalombiztosítási szerveknek otthont adó épület felújításánál különös figyelmet kellett fordítani a műemléki jelleg megőrzésére.

Az idei év első felében a kormányhivatal tatabányai székhelyére egy 150 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert telepítenek, majd az 1952-ben épített Megyeháza külső homlokzati és gépészeti felújítása is megtörténik.

A korszerűsített intézmények energiamegtakarítása évente 326 tonnával mérsékli az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Az éves villamosenergia-megtakarítás meghaladja az 1,3 millió kilowattórát, amely jelentős mértékben csökkenti a fenntartási költségeket.

Jelenleg folyamatban van a projekt támogatási összegének 1 milliárd forintra emelése. A beruházás uniós támogatásból és a magyar költségvetés forrásaiból valósul meg – ismertette a kormánymegbízott.

Forrás: MTI
Fotó: nav.gov.hu

 

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top