Több helyszínen zajlott a költészet napja

Több helyszínen zajlott a költészet napja

Dorog, Hírek Comments Off 1430

A magyar költészet napja alkalmából színes rendezvényekkel várták a kultúrkedvelő dorogiakat. A könyvtárban versmondó versenyt, a német nemzetiségi tájházban szavalóversenyt, a művelődési házban pedig irodalmi estet tartottak.

Délelőtt a gyerekeké volt a főszerep. Arany János születésének kétszázadik évfordulója alkalmából a dorogi könyvtár, versmondó versenyt rendezett, ahol a diákok Arany balladáiból válogattak. A zsűri Mucha Ildikó, Antal Zsuzsanna és Kele Fodor Ákos volt, akik három kategóriában értékelték a versmondókat. A következő eredmények születtek:

4. osztályosok: I. Birkés Zsuzsanna (Zrínyi), II. Román Emese (Zrínyi), III. Kronavetter Kata (Petőfi) lett.
5-6. osztályosok: I. Árkosi Klaudia (Eötvös, 6.o.), II. helyezett: Farkas Réka (Eötvös, 5.o.), III. Reiser Erika (Petőfi, 5.o.).
7-8-9. osztályosok: I. Nagy Flóra (Zrínyi), II. helyezett: Gremsberger Edvin (Eötvös), III. helyezett: Vaszkán Dávid (Zsigmondy).

Szintén április 11-én tartotta meg német nyelvű szavalóversenyét a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat a Tájházban.

Dorogról írták, dorogiak írták címmel a művelődési házban költészet napi irodalmi estet tartott Dorog Város Barátainak Egyesülete.

A civil szervezet és a könyvtár közös rendezvényén több mint százan vettek részt. A költészet iránt érdeklődők ezúttal különleges kultúrcsemegét kaptak ráadásul. Kovács Lajos helytörténeti kutató Dorog történelmét felelevenítve az itt megforduló, a városunkban alkotó és településünkről író nagy elődök – pl. Komoróczy Miklós, dr. Mosonyi Albert – és kortársak portréit festette le, majd Dankó József, Kovács Klára, Imre Tibor, Szabó-Berghauer Zoltán, Cselenyák Imre előadásában meghallgathatták az adott szerző műveit is a jelenlévők. Korunk jeles (dorogi származású) írói is megtisztelték rendezvényt.

Fotók, forrás: dorog.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top