Esztergom ott lesz az Országos Katasztrófavédelmi Versenyen

Esztergom ott lesz az Országos Katasztrófavédelmi Versenyen

Esztergom, Hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 734

Esztergom és Tárkány képviselheti a megyénket az Országos Katasztrófavédelmi Versenyen. Április 11-én, az esztergomi Rugby Club Hotel sportpályáján került megrendezésre a Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelmi verseny. 

Bolondos áprilisi időjárás fogadta az ifjúsági verseny résztvevőit kedden reggel az esztergomi Rugby Club Hotel sportpályáján. A megnyitón elsőként a megyei kormányhivatal képviseletében Horváth Szeder Gábor Esztergom Járás hivatalvezetője köszöntötte a diákokat, aki kiemelte a verseny fontosságát, mint mondta az itt szerzett tudás a későbbiekben is hasznukra válhat. Németi László tű. ezredes, megyei igazgató megköszönte a társszervek és civil szervezetek támogatását, a felkészítő tanárok munkáját és sok sikert kívánt a versenyzőknek, akiknek a mai napon kellett számot adniuk felkészültségükről. Bánhidy László Esztergom Város alpolgármestere kihangsúlyozta, hogy fel kell készülni a váratlan helyzetekre is és ebben nem csak azoknak van feladata, akik hivatásszerűen választották maguknak ezt a területet, hanem minden embernek. A hivatalvezető és az alpolgármester is emlékeztette a verseny résztvevőit a 2013-as dunai árvízre, amikor az összefogás jegyében az egész város egy emberként védekezett.

A nyitó beszédeket követően Sikrai Attila tű. alezredes, polgári védelmi főfelügyelő tájékoztatta a csapatokat a verseny menetéről, a feladatok végrehajtási idejéről, az egyes állomások helyéről. A csapatoknak tíz foglalkozási helyen kellett helytállniuk. A katasztrófavédelem mellett, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete, a Neuzer Kerékpár Kft., a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a megyei rendőr-főkapitányság és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) munkatársai közösen tették próbára a fiatalokat.

A versenyfeladatok között szerepelt eszközfelismerés füstsátorban, buzgár építése, elsősegélynyújtás, újraélesztés, veszélyhelyzeti csomag összeállítása, iparbiztonsági activity és alapvezeték szerelés is. Az RSOE tesztjét a modern kornak megfelelően, egy applikáción keresztül oldották meg az iskolások.

A Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Gerecse Járási Mentőcsoport, valamint az RSOE viharjelzésekkel kapcsolatos egyéni pontozású állomása mellett különdíjat is átadtak a legjobban szereplő csapatoknak. A tűzoltó állomáson legjobban teljesítő csapatok az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által összeállított ajándékcsomagot vehették át.

A helyezettek listája:

Általános iskolások közül:
1.      Tárkányi Általános Iskola
2.      Komáromi Dózsa György Általános Iskola
3.      Feszty Árpád Általános Iskola – Komárom

Középiskolások közül:
1.      Dobó Katalin Gimnázium – Esztergom – I-es csapata
2.      Dobó Katalin Gimnázium – Esztergom – II-es csapata
3.      TSZC Eötvös Lóránd Szakgimnázium és Szakközépiskola – Oroszlány

A győztes csapatok április 22-én részt vesznek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által megrendezendő országos döntőn.

Mindkét korcsoport első-három helyezett csapata egyben a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság által felajánlott serlegek és érmek büszke tulajdonosai is.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Fotók: Völgyi Ágnes tű. fhdgy.

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top