Gyűltek a csokitojások a kosarakba

Gyűltek a csokitojások a kosarakba

Dorog, Hírek, Sport Comments Off 34

Idén hamarabb érkezett a nyuszi a Dorogi Futókörösök háza tájára, hiszen szombaton – hagyományteremtő szándékkal – megszervezték az első húsvéti tojáskereső futást.

Az önkéntes futók kora reggel gyülekeztek a művelődési ház előtt, ahol annak parkjában több, mint száz csokitojást rejtettek el. Némi szemétszedés után minden készen állt az érdeklődők fogadására. Martin Valéria az egyik futókörös tag kisfia, Bazsi elhozta a nyusziját is, így a lurkóknak lehetőségük volt megsimogatni az állatkát, aki boldogan tűrte az apró kezeket a bundáján.

A rövid köszöntő után a jelenlévők szív alakot formázba álltak körbe, csatlakozva ezzel Beck Mónika kezdeményezéséhez. Móni hazánk Szív Futónagykövete, aki maga is peacemakerrel él, futó és minden energiáját arra fordítja, hogy a szívbeteg gyerekeknek segítsen. Ezután következett a Szegvári József fitnessedző által levezényelt bemelegítés, majd indult a futás, ahol 400 métert kellett teljesíteni a kicsiknek. Volt aki a szüleivel, volt, aki a kutyájával és volt, aki egy futókörös kezét fogva ért vissza a kiindulási pontra.

Végre kezdődött a tojáskeresés, amit kicsik és nagyok egyaránt élveztek. Csak úgy gyűltek a kis kosarakba a gondosan elrejtett tojások.

A gyerekek az általuk összegyűjtött csokikat leadták egy közös gyűjtőpontra, amiket aztán igazságosan elosztva mindenki egyformán részesült belőlük. A sportolás után jöhetett az energiavisszapótlás – édesség formájában. A szervezők úgy tervezik, jövőre folytatni fogják ezt a sorozatot.

Fotók, forrás: dorogifutokor.hu

 

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top