Jól szerepeltek a dorogi Eötvösösök

Jól szerepeltek a dorogi Eötvösösök

Dorog, Hírek Comments Off 265

Ismét nagy sikerrel szerepeltek a Dorogi Magyar-Angol Két-Tanítási Nyelvû és Sportiskolai Általános Iskola tagintézményeinek tanulói a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája regionális döntõjén.

Öt elsõ, egy második és két harmadik díjat nyertek a dorogi diákok, akik összesen nyolc dolgozattal (kilenc tanulóval) indultak a megmérettetésen. – Mindez azt jelenti, hogy hat döntõs helyet szereztünk Dorognak a május 8-i budapesti országos döntõben való részvételre – tájékoztatta a dorog.hu-t Dankó József alpolgármester, a kutató gyerekek egyik mentora. – Nagyon magas színvonalon zajlott a régiós döntõ. Kovács Lajos címzetes igazgató, felkészítõ tanár mind a négy tanítványa elsõ díjas lett, ahogy Pocsai Anna szintén. Az Eötvös párosa második lett.

Az eredmények:

Harmadik díjasok:
Garai Balázs (Zrínyi 4.): Madárvonulás dióhéjban (Felkészítõ: Reményi Zsuzsanna és Garainé Cseszka Szilvia)
Mihályi Márton (Zrínyi 4.): A dorogi plébániatemplom festett üvegeinek felújítása és az új üvegkép története (Felkészítõ: Reményi Zsuzsanna és Simon Kata)

Második díjasok:
György Eszter – Kele Petra (Eötvös 6.): Mindennapi kenyerünk (Felkészítõ: Nyizsnyánszkiné Tavaszi Margit)

Elsõ díjasok:
Sajtos Liliána (Zrínyi 6.): A faluból kisvárossá nõtt Dorog sajtótörténete (Felkészítõ: Kovács Lajos és Kovács Klára)
Zimmerer Blanka (Zrínyi 6.): Hogyan tükrözik Dorog közterületeinek elnevezései és változásai a kisváros történetét? (Felkészítõ: Kovács Lajos és Kovács Klára)
Csizmadia Dóra (Zrínyi 6.): Az I. világháború hatása a dorogi lakosság életére és halálozási okok alakulására az Esztergomi
Fogolytábor szomszédságában (Felkészítõ: Kovács Lajos és Kovács Klára)
Bauer Nóra (Zrínyi 6.): Villongások a szomszédvárak között – Az egymással összeépült Esztergom és Dorog viszonya háromszáz év eseményeinek tükrében (Felkészítõ: Kovács Lajos és Kovács Klára)
Pocsai Anna (Zrínyi 8.): Rejtõzködõ monográfia – A “Dorogi füzetek” ötvenegy kötetének elemzése a településtörténeti monográfia tartalmi jegyeinek tükrében (Felkészítõ: Dankó József)

Forrás: dorog.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top