Dorogi oviolimpia

Dorogi oviolimpia

Dorog, Hírek, Sport Comments Off 25

Idén már hetedik alkalommal rendezték meg a dorogi Zrínyi óvodában az oviolimpiát.

Az óvoda programjában kiemelt szerepet kapott a mozgásharmónia fejlesztése. Ezért korábban úgy döntöttek, hogy hagyományteremtő céllal megrendezik az első olimpiát. A mozgásra, mint örömforrásra és nem mint versengésre tekintenek, ezért nem egyéniben, hanem csapatban mérték össze tudásukat a sportolók.

A középső és nagy csoportos gyerekekből öt vegyescsapatot alkottak a nevelők, akik az olimpiai karika öt színébe öltöztek. A kicsiknek nem volt kötelező a részvétel a versenyeken, aki úgy gondolta, kívülről buzdíthatta barátait.

Az eseményt a nevelők és szülők minden részletre kiterjedő munkája előzte meg, hiszen az ifjú titánok a csoportok felvonulása után meggyújtották az olimpiai lángot, majd meghallgatták a hivatalos indulót. A közös bemelegítés után következhettek a versenyszámok. A kivonult szurkolótábor hangos ovációja mellett az olimpia futóversennyel indult, amely során féltávnál a falra rajzolt nyuszit kellett megérinteni, majd indulhattak vissza a célvonalhoz a gyerekek. Ezt követte a helyből távolugrás, majd a célbadobás, amikor a labdával vesszőkosárba kellett beletalálni. Ezek után góllövőversenyen izgulhattak a szülők és barátok a kis sportolókért. A megmérettetés utolsó versenyszáma a háromtusa volt, amiben az alábbi számok szerepeltek: nyusziugrás, tojásvivő futás és rollerezés. A végső helyezést kötélhúzással döntötték el. Az éremosztás után – amiben minden gyerek részesült – egészséges ételekkel vendégelték meg a kicsiket.

Fotók, forrás: dorogisport.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top