Soha ne vezess ittasan!

Soha ne vezess ittasan!

Hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 901

Sajtótájékoztatón ismertette 2017. április 3-án a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetője, hogy a közelgő Húsvét előtt, alatt és után is a rendőrség kiemelt figyelmet fordít az ittas állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére.

Sólyáné Farkas Friderika r. alezredes kiemelte, hogy tavaly megyénkben a személyi sérüléses balesetek több, mint 10 százalékát ittas vezetők okozták. Idén 5 halálos kimenetelű baleset történt, ennek okozói között is volt ittas sofőr.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai figyelemfelhívó kampányukba bevonták a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központot is, akik egy helyi járaton tüntették fel a szlogent: „Egy sör nem sör”. Képviselői hangsúlyozták, hogy a munkába álló buszvezetőket napi rendszerességgel, szúrópróbaszerűen szondáztatják.

A Tatabányán, a Turul-szobor parkolójában tartott rendezvényen meghívott vendégként részt vett, Harsányi Gergely, a Grundfos Tatabánya KC kézilabdázója, aki megköszönte a rendőrök felkérést és hangsúlyozta intézkedéseik jelentőségét. Családapaként jóval nagyobb felelősséget érez, amikor volán mögé ül és reméli, hogy gyermekei nem találkoznak felelőtlen vezetőkkel.

A magyar válogatott játékosa elsőként fújt szondát és ezzel elindította a „Soha ne vezess ittasan” kampányt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság jótanácsai:

Kérjük, amennyiben alkoholt fogyasztottak, ne üljenek a volán mögé! A vendéglátók ne kínálják alkohollal a gyermekeket és az autóval, valamint kerékpárral érkezőket!

Ha többen, esetleg csoportokban indulnak és érkeznek vendégségbe, akkor megoldásként ajánljuk, hogy jelöljenek ki maguk közül egy olyan járművezetőt, aki nem fogyaszt alkoholt és ő szállítja az adott helyszínekre, majd azt követően haza a társaság tagjait.

A nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások, torlódások esetén kérjük legyenek türelmesek, s már előre számítsanak hosszabb utazási időre!

A gépjárműforgalom mellett, nagyobb számban és csoportokban is közlekednek a közutakon kerékpárosok és gyalogosok, kérjük fokozottan figyeljenek rájuk is! Kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges a sebességet csökkentve kerüljük el a közutakon esti szürkületben és az éjszakai órákban közlekedő gyalogosokat, egy nyomon haladó járműveket!

A láthatósági mellény lakott területen kívül kötelező a kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára!

Kérjük, a kerékpárral közlekedők ne feledkezzenek meg a kétkerekűek kötelező felszereléseinek beszerzéséről! Hasznos ajándék lehet a kerékpáros védő- és láthatóságot szolgáló felszerelések mellett a fejvédő sisak.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság (police.hu)

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top