Kategóriák: EsztergomHírek

Tűzvédelmi fórum Esztergomban

Az esztergomi kirendeltség hatósági osztályának munkatársai „Tűzvédelmi előírások változásai” címmel tartott fórumot pénteken Esztergomban.

A konferenciára az esztergomi járás területén tevékenykedő gazdálkodókat, termelőket, a mezőgazdasági vállalkozásokat, falugazdászokat, a polgárőrség képviselőit, társasházi közös képviselőket, biztosítótársaságok képviselőit, idősek otthona működtetőit, valamint a karitatív szervezetek, hajléktalanszállók üzemeltetőit, a közösségi létesítmények üzemeltetőit, illetve az érdeklődő lakosságot invitálták.

A szakemberek jól felkészülten, több témakört érintő interaktív előadásokkal készültek. Az értekezlet fő témái az Országos Tűzvédelmi Szabályzat használati szabályai, a szabadtéri tűzgyújtás szabályai, a tűzvédelmi ellenőrzések és a tűzjelző berendezések téves jelzéseivel kapcsolatos eljárások tapasztalatai voltak. Terítékre kerültek a kéményseprő-ipari szolgáltatás változásai és az ezekkel kapcsolatos eljárások tapasztalatai, valamint a tűzvédelmi szabályok betartásának fontossága a beavatkozó szemével. Szó volt még a veszélyes üzemek biztonságos működésének alapjairól, illetve a káreseményt követő helyes magatartásról, lakossági intézkedésekről és végül a MoLaRi rendszerről.

Az előadásokat követően a résztvevők javaslatokat fogalmaztak meg és a felmerülő problémákat, kérdéseket is megvitatták

Fotó: Esztergom KvK
Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu

Megosztás