Ismét jönnek a vonatpótló buszok

Ismét jönnek a vonatpótló buszok

Dorog, Esztergom, Hírek Comments Off 1262

A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, vonatpótló buszokra, valamint korlátozásokra kell számítani.

Három hétvégén péntek estétől hétfőn hajnali 3 óráig Pilisvörösvár–Esztergom között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Húsvétkor nem lesznek korlátozások.

A közlemény szerint március 31-én 20:45-től április 3-án 3 óráig, április 21-én 20:45-től 24-én 3 óráig és április 28-án 20:45-től május 1-én 3 óráig a vonatok helyett Pilisvörösvár és Esztergom között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, módosított menetrend szerint. Szabadságliget–Pilisvörösvár, valamint Klotildliget–Piliscsaba között szintén buszok közlekednek, amelyek csatlakoznak a Pilisvörösvár–Esztergom közötti vonatpótló autóbuszokhoz. A pótlóbuszok megállói – a közút vonalvezetése miatt – esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, megállóhelyektől.

A várható nagyobb utasforgalomra és a turistákra tekintettel húsvétkor nem kell pótlóbuszokra átszállni, az ünnepi forgalmi rend szerint közlekednek a vonatok ‒ írják.

Hétköznap éjszakánként is lesz változás: április 3‒7-ig, 10-13-ig, 18‒20-ig és 24‒27-ig, az Esztergomból Budapest felé 22 óra 11 perckor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22 óra 25 perckor és 23 óra 25 perckor induló vonat helyett Budapest és Piliscsaba között pótlóbuszokkal kell utazni. Budapesten a Volánbusz Árpád hídi állomásáról indulnak, és oda érkeznek a buszok. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat. Május 2- július 29-ig az utolsó három esti vonat helyett a budapesti Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között lesznek vonatpótlók.

Április 3‒21-ig és április 24‒28-ig valamennyi vonat 5 perccel korábban közlekedik Budapest-Nyugati pályaudvar–Angyalföld között. A G72-es gyorsított vonatok 6 perccel később érkeznek a Nyugati pályaudvarra. Az S72-es személyvonatok Angyalföld–Budapest-Nyugati között később közlekednek – áll a közleményben.

A vasúttársaság kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást.

A módosított menetrendek itt érhetők el>>

Forrás: MÁV (mavcsoport.hu)

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top