Ismét főszerepben voltak az avartüzek

Ismét főszerepben voltak az avartüzek

Hírek, Kék hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 35

Pénteken és szombaton tizennyolc alkalommal riasztották megyénk tűzoltói szabadtéri tüzekhez, volt olyan település, ahova több alkalommal is menniük kellett. Térségünkben is jelentősek voltak az avartüzek.

Pénteken délután Komáromban, Nyergesújfalun, Kisbéren és Ácson, kisebb területeken égett az avar, míg Nyergesújfalun a Hészoba-dűlőnél, az 1-es számú főúton Ács közelében, valamint Oroszlány külterületén, közel két hektáron. A komáromi, az esztergomi, a nyergesújfalui, a kisbéri hivatásos egységek mellett, az ácsi, az oroszlányi és a nagyigmándi önkormányzati, illetve a komáromi önkéntes tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. A tűzesetek során személyi sérülés nem történt.

Szombaton Nagysápra, Lábatlanra, Oroszlányba, Tokodra és Tatabányára riasztották a tűzoltókat, ahol ötven, kétszáz és hatszáz négyzetméteres területeken égett az aljnövényzet. A 81-es főút mellett egy, Ács külterületén kétezer, Száron a Vértes utca mögött viszont tizenöt hektáron pusztítottak a lángok. A bajnai, a nyergesújfalui, a tatabányai, a kisbéri hivatásos, valamint az ácsi, az oroszlányi önkormányzati tűzoltók mellett a tokodi, a rédei és a Tatabányai 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai küzdöttek a lángokkal.

Vasárnap az esztergomi hivatásos tűzoltókat a szobi révhez riasztották, ahol egy hektáron kapott lángra az avar, a tatabányai hivatásos tűzoltókat pedig a megyeszékhelyre, a Borbély és a Nívó utca kereszteződéséhez, ott húsz négyzetméternyi területen gyulladt meg a száraz fű. A tűzoltók rövid időn belül megakadályozták a lángok továbbterjedését, az esetek során senkinek nem esett baja.

Fotó, forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu

 

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top