Álláskeresők figyelem: külföldi munkával csalnak ki pénzt

Álláskeresők figyelem: külföldi munkával csalnak ki pénzt

Hírek, Kék hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 874

Külföldi munka ígéretével csalnak ki pénzt eddig ismeretlen tettesek több gyanútlan sértettől. Az elmúlt napokban érkezett bejelentés a megyei kapitányságra.

Az elmúlt napokban érkezett bejelentés a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, mely szerint ismeretlen tettesek külföldi munkavállalással kapcsolatos hirdetést jelentettek meg különböző írott, illetve elektronikus hirdetési felületeken, melyekre a sértettek jól fizető, bejelentett, külföldi munka reményében jelentkeztek. Az elkövetők a munkaközvetítés, illetve szállás és egyéb költségekre hivatkozva különböző összegek előre utalását kérték, majd annak megtörténte után telefonon és e-mailben is elérhetetlenné váltak.

Az átutalt összeget a sértettek nem kapták vissza, továbbá a külföldi munka sem jött létre.

A fenti esetek miatt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a következőket tanácsolja külföldi munkavállalás esetén:

  • Soha ne fizessen magánközvetítőnek közvetítési, vagy egyéb díjat, mivel Magyarországon a magán-munkaközvetítő tevékenységéért az álláskeresőtől díjat nem kérhet.
  • Körültekintően járjon el a különböző álláshirdetések kapcsán, mindig megfelelően ellenőrizze le az állás hirdetőjét. Csak megbízható munkaközvetítőn keresztül javasolt külföldön állást keresni. Amennyiben konkrét állásajánlatot kap, próbálja meg ellenőrizni, hogy az adott cég létezik-e.
  • Amennyiben megfelelő állást talált, mindenképpen ragaszkodjon munkaszerződés megkötéséhez.
  • Eredeti bizonyítványait, iratait soha ne adja ki a kezéből, készíttessen róla fénymásolatot és csak azt adja át a közvetítőnek! A képzettségét, végzettségét igazoló iratokat Magyarországon fordíttassa le az adott ország nyelvére!

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Fotó: 24.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top