Kesztölc nyert a Búcsi Böllérfesztiválon

Kesztölc nyert a Búcsi Böllérfesztiválon

Hírek, Kesztölc Comments Off 137

A kesztölciek ismét remekeltek, most a Búcsi Böllérfesztivál fődíját, az 500 eurós nyereményt zsebelhettek be. Mindemellett a csapat nyerte a legjobb töltött káposztáért járó különdíjat is.

Kochnyák Sanyi csapata több, mint 400 zsetont gyűjtött össze a Búcsi Böllérfesztiválon, és ezzel megnyerték a rendezvény fődíját – tudósított Kesztölc a település honlapján.

A versenyszabályok szerint az nyer, akitől a legtöbb hurkát-kolbászt vásárolják a zsetonokért. Szombaton nagyon sok kesztölci utazott a szlovákiai Búcsra, hogy vásárlásával, szurkolásával támogassa a versenyző csapatot.

A csapat tagjai: Agócs Tibor, Geiszler István, Gula Béla, Gula Péter, Kara János, ifj Kara János, Kara Zoltán, Kochnyák Tamás, Kochnyák Sándor, Kochnyák Sándorné Ági, ifj. Kochnyák Sándor Minczér Lajos, Pócsföldi Zoltán, Spielmann Péter.

A versenyzőknek extrém időjárási viszonyok között kellett helytállniuk: szélben, esőben, sárban. De mindez nem látszott a kesztölci bölléreken, vidáman, hatalmas önbizalommal és lelkesedéssel csontoztak. Hajnalban leszúrták a disznót, és egész délelőtt hurkát, kolbászt töltöttek, fantasztikusan finom töltött káposztát főztek.

A rettenetes idő ellenére nagyon sokan voltak a böllérfesztiválon. A búcsi rendezvényen színes kínálat volt, számtalan csapat kínálta különleges húskészítményeit. Az országunkból is sokan érkeztek a versenyre.

A búcsi fesztivál az utóbbi években belépett a legrangosabb szlovákiai fesztiválok közé. A rendezvényt meglátogatta Bugár Béla, szlovák parlament alelnöke, a Most-Híd párt elnöke is.

A rendezvényen Valovics László videókat készített, amiket hamarosan a YouTube csatornáján is megtekinthetünk!

Fotó, forrás: kesztolc.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top