Borospincében termesztették a kábítószert

Borospincében termesztették a kábítószert

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 492

Vádat emeltek az a két férfi ellen, akiket kannabisz termesztés miatt kaptak el a rendőrök 2016. április 12-én, Dorogonderül ki az Ügyészség honlapjáról.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettének kísérlete miatt emelt vádat két férfivel szemben, akik egy dorogi családi ház pincéjében kenderültetvényt hoztak létre.

A férfiak elhatározták, hogy pénzszerzés céljából az egyikük tulajdonában lévő családi ház pincéjében nagy mennyiségben indiai kannabisz kendert termesztenek, majd a kábítószert eladják. Ennek megfelelően átalakították a pincét, ventilátorokat, izzókat, továbbá a termesztéshez szükséges eszközöket szereztek be, majd a kendernövények gondozását közösen végezték.

A rendőrök 2016. április 12. napján, a ház előtt intézkedni akartak a férfiakkal szemben, ők azonban elfutottak a helyszínről, de végül elfogták őket. A rendőrség házkutatás során megtalálta az ültetvényt.

A férfiak által forgalomba hozatal céljából termesztett 127 tő indiai kannabisz kender növény meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

Az elkövetett bűncselekmény öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top