Országos bábfesztiválon az esztergomiak

Országos bábfesztiválon az esztergomiak

Esztergom, Hírek Comments Off 734

Március 11-án tartották Kőbányán a XV. Országos Evangélikus Bábfesztivált, melyen az esztergomi evangélikusok is jelen voltak Mustármag Bábszínház nevű csoportjukkal.

A rendezvényen résztvevők mindegyike, így az esztergomiak is kaptak oklevelet, de számukra a siker egy lehetőséget is adott: meghívták őket produkciójukkal a kapolcsi Művészetek Völgye fesztiválra.

Gyülekezetek és iskolai bábművészeti csapatok találkozója volt a kőbányai helyszín, ahol a Magyarországi Evangélikus Egyház és Missziói Osztály szervezésében tartottak fesztivált. A közel száz fiatal és gyermek által előadott darabok közül több is figyelemre méltó volt, ezek közé számított az esztergomi Mustármag Bábszínház is. Az Esztergomi Evangélikus Gyülekezet tagjaiból verbuválódott együttes a XV. Országos Evangélikus Bábfesztiválon a maguk által készítette bábokkal, a bábozás klasszikus hagyományait felhasználva adták elő darabjukat. A csoport Hajózz velünk! (Bábjáték az életfordító kegyelemről) című darabbal a fesztivál kiírásának megfelelően a Saulból Pállá váló apostol munkásságát mesélte el. Az esztergomi Mustármag Bábszínház vezetője Tölgyesi Ágnes az Apostolok cselekedetei és Pál apostol leveleiből vett részletek alapján állította össze a dramaturgot. A Hajzózz velünk! című bábjáték központi eleme a választásról szólt, mely a tudás, a hatalom és a gazdagság hajói, valamint Krisztus hajója közötti választásra hívja fel a figyelmet.

Fotó, forrás: infoesztergom.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top