Rendőrségi felhívás: legyünk óvatosak a termékbemutatókon

Rendőrségi felhívás: legyünk óvatosak a termékbemutatókon

Hírek, Kék hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 649

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy az ilyen rendezvényeken legyenek megfontoltak, és kellő mértékben tájékozódjanak az eladásra kínált termékről.

Az áldozattá válás elkerülése céljából a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-kapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét az egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékbemutatókkal kapcsolatban:

  • Tájékozódjanak a termék áráról más árusítóhelyeken is, vagy az interneten!
  • Abban az esetben, amikor a termékről nem valós tényeket állít az eladó, felmerülhet bűncselekmény elkövetése. Fontos tájékozódni az eladásra kínált termékről. Valóban alkalmas-e a kívánt hatás elérésére, segíti-e az egészség megőrzését, javítását.
  • Az eszközök, termékek forgalmazása legtöbbször termékbemutatókon, házalással, illetve telefonon történő megkeresés során történik. A telefonáló sok esetben egészségügyi szűréssel egybekötött tájékoztató rendezvényre hívja meg az érintettet. Ezen alkalmakkor felmérik a látogatók egészségi állapotát, majd az egészség megőrzésére alkalmas eszközöket kínálnak megvételre.
  • A termékbemutatók, valamint az állapotfelmérések során az eladók nagyon meggyőzőek, céljuk rávenni a vevőket, hogy döntésüket gyorsan és ott helyben, nyomás alatt, kellő átgondolás nélkül hozzák meg.
  • Nagyon fontos, hogy a vásárlás elhatározása előtt tájékozódjanak, gondolják azt át. Nem kötelező ott helyben döntést hozni, és semmilyen egyéb nyomással nem lehet ráhatást gyakorolni a vevőre.
  • Az eladó köteles közérthetően tájékoztatást adni a termékről, és a szerződéssel összefüggő kérdésekről is.
  • Amennyiben szerződéskötésre kerül sor, de meggondolták magukat, vagy észlelték, hogy esetleg nem valós tájékoztatást kaptak, vagy a termék nem felel meg a leírásnak, akkor a vevőt, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint elállás és felmondási jog illeti meg.
  • A házalással kínált termékek esetében alapvetően legyenek bizalmatlanok! A felkínált termékek az esetek többségében nem megfelelő minőségűek, használhatatlanok. A házalások, illetve a házalással
    elkövetett csalásokhoz egyéb bűncselekmények is kapcsolódhatnak, például alkalmi lopások, trükkös lopások, de a betöréses lopások előzetes terepszemléje is megvalósulhat.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy minden ilyen esetben legyenek elővigyázatosak, körültekintőek, és kellő mértékben tájékozódjanak az eladásra kínált termékről. Kérjenek tanácsot olyan hiteles vagy megbízható személyektől, igazolt szakemberektől, akik e téren járatosak!

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top