Autósok figyelem: fokozottan ellenőrzik a biztonsági övet

Március 17-19-ig (péntektől vasárnapig) a TISPOL „Seatbelt” európai kampány részeként fokozottan ellenőrzik a a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági ülés használatát.

Ezen a héten Európa mintegy 27 országában biztonsági öv ellenőrzésekkel találkozhatnak az autósok. Magyarországon péntektől vasárnapig tartanak a fokozott ellenőrzések.

Az idei második európai szintű közúti ellenőrzés vette kezdetét a héten. A TISPOL (European Traffic Police Network) „Seatbelt” kampányát a tagállamok rendőri szervei 2017. tizenegyedik hetében hajtják végre –  a 2017. évi ellenőrzési tervnek megfelelően. Az ellenőrzések kifejezetten a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági ülés használatának ellenőrzésére irányulnak, ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy más jogsértés észlelése esetén (pl. ittas vezető tetten érésekor) az európai rendőrök ne járnának el.

Európa-szerte hétfőtől vasárnapig (azaz március 13-tól 19-ig) tartanak az ellenőrzések. Az egyes országok ugyanakkor önállóan választják meg azokat a napokat, amikor a saját ellenőrzéseiket végrehajtják. Magyarországon március 17. és 19. között, azaz péntektől vasárnapig tartanak a fokozott ellenőrzések. Az akció országos szintű, ennek megfelelően a fővárosban, valamennyi megyében és a gyorsforgalmi útjainkon egyaránt számítani lehet ellenőrzésekre.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Megosztás