Konferencia a turisztikai együttműködésről

Konferencia a turisztikai együttműködésről

Dorog, Hírek Comments Off 557

A Dunazug turisztikai együttműködési lehetőségeiről tartottak konferenciát Lábatlanon a Gerenday-házban.

Dinnyés István polgármester köszöntőjében elmondta, céljuk megmutatni a nagyközönségnek a kisváros különlegességeit – Holcim Emlékház, Gerenday-arborétum -, és a környék – Duna, Gerecse – lehetőségeit. Mindezt Bajóttal, Nyergesújfaluval, Süttővel együttműködve, a turisztikai szakemberek iránymutatásai alapján.

Szekér Zoltán, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke,  a turizmusfejlesztésről tartott előadást, amelyhez az önkormányzatoknak és a lakosságnak közvetlen, míg a vállalkozásoknak anyagi érdeke fűződhet. A pozitív városimázs-kép kialakítása pedig mindhárom szektornak kedvező. A Dorog és Térsége Turizmus Egyesület tagjaként kiemelte, hogy elsősorban a közép-dunántúli régióban élőket megszólítva lehet nyitni a turizmus felé. Ezt a gondolatot hangsúlyozta Magyarics Gábor a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetője is, aki kiemelte: érdemes az ipartörténeti emlékeket egységes tematika szerint számba venni, a konkrét célcsoportnak kínálva hálózatban megmutatni. Az ipartörténeti emlékút kialakításához számos lehetősége lenne a térségnek: a dorogi bányászati emlékektől kiindulva a cementgyári emlékház és tudásközpontig.

A Budapesti Erdőgazdaság képviselője, Szalay László a Zrt. közjóléti tevékenységeiről, a tanösvényekről, a kirándulásokon keresztül a pihenőházakig mutatta be az erdő adta lehetőségeket. Balogh Tamás beszélt a Dunazug átfogó turisztikai szemléletéről, majd a mintegy félszáz résztvevő megtekintette a Gerenday-ház szomszédságában álló, 2016 szeptemberében átadott Holcim Emlékházat.

Fotó, forrás: dorog.hu (Dorog Város hivatalos honlapja)

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top