Elfogadták Esztergom költségvetését

Elfogadták Esztergom költségvetését

Esztergom, Hírek Comments Off 895

A 2017-es költségvetési kiadási-bevételi főösszeg 16 milliárd 667 millió forint. Felújításra (elsősorban utak, járdák, közterületek, ingatlan- és intézmény felújításokra), összesen 4,75 milliárd forint tervezett összeg szerepe a költségvetésben.

Beruházásra (többek között az új piac és a hulladék udvar kialakítása, árvízvédelemmel kapcsolatos feladatok, kiviteli tervek készítése, az R11-es úttal kapcsolatos önkormányzati beruházásokra) 1,26 milliárd forint szerepel az elfogadott költségvetésben. Pályázati önrészre 290 millió forintot különített el a képviselő-testület.

Kommunikációra – újságra, televízióra, rádióra – a képviselői módosításoknak köszönhetően jóval kevesebb összeg jut, csakúgy, mint városmarketingre és a Várszínházra, valamint kulturális kiadásokra, ezekről a területekről több mint harmincmillió forintot vont el a testület az eredeti előirányzathoz képest, helyette a TDM működésére szavaztak meg mintegy 15 millió forinttal több forrást. A köztéri szobrok felújítására az eredeti összeg alig harmadát javasolták a képviselők, a Sándor palota belső engedélyezési és kiviteli tervére pedig a módosításoknak köszönhetően 2017-ben egy forint sem jut.

Az új esztergomi piac tervezésére, valamint a balatonszepezdi tábor felújítására összesen 74 millió forinttal jut kevesebb a képviselők javaslatára, műfüves pályák kezelésére- és felújítására viszont 30,48 millió forinttal több jut a módosításoknak megfelelően.

A téli útfenntartásra szánt összeget 20 millió forinttal csökkentették a képviselők, lépcsők, támfalak javítására, a Kolozsvári utcába tervezett forgalomcsillapító bordázatra, a szentgyörgymezői temető útjaira, a Becket és Lépcső utca, valamint a volt Balassa utca előtti útszakasz felújítására több jut mintegy 20 millió forinttal, a hulladékudvar kialakítására viszont 74 millió forinttal kevesebb az eredeti polgármesteri javaslathoz képest. Az Aranyeső utca felújítása idén elmarad, képviselői módosításra az eredetileg tervezett 25,14 millió forintot a Magyary utca szilárd burkolattal való ellátására csoportosították át.

A Strandfürdő uszoda felújítása a módosítások alapján viszont idén 31,7 millió forintból megtörténhet, iskolák és óvodák felújítására 171,3 millió forint helyett 239,5 millió forint jut, továbbá 15,2 millió forint forrást rendeltek a Rutin pálya helyreállítására, átépítésére is.

A költségvetést, a részletes, soronkénti bontás a kihirdetést követően a www.esztergom.hu oldalon olvasható el.

Forrás: esztergom.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top