Veszélyes hulladékégető épül Párkányban

Veszélyes hulladékégető épül Párkányban

Hírek Comments Off 1283

Napi 5-6 kamionnyi, évi 20 ezer tonna műanyag és autógumi megsemmisítése céljából építenek hulladékégetőt a szlovákiai Párkányban – tudta meg az InfoEsztergom.

Alábbi videóban Párkány polgármestere, Szabó Eugen ecseteli, miért is remek dolog egy újabb – a dorogi veszélyesanyag égető után – hulladékégető üzem építése. A polgármester szerint csak amolyan közepesen légszennyező a gyár, ami nyilván viszonyítás kérdése: ha egy lángossütőhöz mérjük, biztosan igaz.

Napi 5-6 kamionnyi, évi 20 ezer tonna műanyag és autógumi megsemmisítése azonban messze nem lángos sütés, de legalábbis van annyira izgalmas téma, hogy minimum megkérdezzék az itt élőket – úgy a párkányiakat, mint az uralkodó széljárás miatt érintett esztergomiakat – arról, hogy vajon kell-e ez nekünk.

Ez az apróság azonban elmaradt, bár állítólag a párkányi városházán ki lett függesztve valami, amit február 22-ig lehet véleményezni. Nyilván nem sok esztergomi fordul meg ott, ahogy gyaníthatóan a párkányiak sem az ottani városháza tablóinak nézegetésével töltik a napjaikat. Így viszont, ha február 22-ig senki nem tiltakozik, akkor megkezdődhet az építkezés, méghozzá még idén: a tervek szerint 2017 júniusában kezdik építeni, és 2018 nyarától már működni is fog az évente 20.000 tonna szemetet feldolgozó cég a volt papírgyár területén.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top