Szlovákok Bálja Dorogon

Szlovákok Bálja Dorogon

Dorog, Hírek, Piliscsév 0 Comment 1360

Piliscsév rendezte az idén a Pilisi Szlovákok Bálját múlt hét szombaton Dorogon, a Művelődési Házban.

Annak idején Piliscsév volt a térségi szlovák bálok ötletadója, és a legelső bált is itt tartották, 1998-ban. Mi más is hozhatná közelebb egymáshoz az embereket, mi lehetne emlékezetesebb, mint a közös mulatság? A térség szlovák települései között amúgy is szoros a kapcsolat, amit a rokoni szálak, kulturális események is tovább erősítenek. Idén Piliscsév község Önkormányzata és a Piliscsévi Szlovák Önkormányzat közösen szervezte meg a bált.

Dorogon a József Attila Művelődési Ház volt a bál helyszíne – olyan népszerű lett a redezvény, hogy évről-évre több százan vesznek részt rajta. Tíz településről érkeztek vendégek: Kesztölc, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisszentlélek, Piliscsaba, Pilisszentlászló, Sárisáp, Mogyorósbánya, Dorog és a házigazda Piliscsév idősebb és fiatalabb korosztályai egyaránt képviseltették magukat.

A bál kezdetén a jelen lévők közösen elénekelték a Pilisi himnuszt. A műsort Nagy Mária, a piliscsévi Szlovák Önkormányzat tagja vezette le. Kosztkáné Rokolya Bernadett Piliscsév polgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket. Körükben üdvözölték az Országos Szlovák Önkormányzat elnökét, Hollerné Racskó Erzsébetet és a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetének igazgatóját, Király Katalint. Dorog polgármestere, Dr. Tittman János is köszöntötte a bálozókat.

Az ünnepi köszöntők, a piliscsévi Asszonykórus és a Trnka felnőtt néptánccsoport műsora után vidám báli forgatag vette kezdetét. Azt is kisorsolták, hogy jövőre, a soron következő bált Sárisáp rendezi.

Fotó, forrás: piliscsev.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top